שרת AI, תחנת עבודה או ענן: מה מתאים לארגון
הבחירה בין ענן, תחנת עבודה ושרת AI תלויה בעיקר בעומס, ברמת הניצול ובדרישות המידע. ענן מתאים לעומס משתנה ולהתחלה מהירה. תחנת עבודה מתאימה לפיתוח ולצוות קטן. שרת AI מתאים לעומס קבוע וגדול, או למודלים שדורשים הרבה זיכרון.
ארגונים נוטים לבחור קודם חומרה, ורק אחר כך לבדוק את העבודה עצמה. הסדר ההפוך חוסך טעויות: קודם מגדירים מודל, משתמשים, נתונים ושעות פעילות.
| אפשרות | מתאימה בעיקר ל | מה צריך לבדוק |
|---|---|---|
| ענן | עומס משתנה, ניסוי קצר, התחלה מהירה | עלות שוטפת, זמינות ומדיניות נתונים |
| DGX Spark | פיתוח, אב טיפוס וצוות קטן | מהירות על המודל הנבחר |
| תחנת עבודה עם RTX PRO 6000 | מודל שנכנס ל-96GB, תגובה מהירה | מחשב, ספק כוח וקירור |
| שרת AI | עומס קבוע, הרבה משתמשים, מודלים גדולים | חשמל, קירור, רשת ותפעול |
מתי ענן הוא הפתרון הנכון
ענן מתאים כשצריך להתחיל מיד, כשעומס העבודה אינו קבוע או כשעדיין לא ברור איזה מודל יישאר בשימוש. לפי Spheron, רכישת חומרה עשויה להימשך חודשים, ואילו שכירה יכולה להתחיל תוך דקות.
היתרון הזה משמעותי בפרויקט חדש. במקום להתחייב לציוד מראש, אפשר לבדוק מודל אמיתי, למדוד שימוש ורק אז לקבל החלטה. הסיכון הוא שעלות שוטפת תגדל ככל שהשימוש הופך קבוע.
מתי תחנת עבודה מספיקה
תחנת עבודה היא נקודת ביניים טובה לצוותי פיתוח, ניסויים ושירותים פנימיים קטנים. אם המודל נכנס לזיכרון של הכרטיס, היא יכולה לתת תגובה מהירה וסביבה שנשלטת על ידי הארגון.
DGX Spark מתאים כשחשוב יותר נפח זיכרון וצריכת חשמל נמוכה. RTX PRO 6000 מתאים יותר כשמהירות התגובה היא העיקר. בכל מקרה, החישוב צריך לכלול גם מחשב, קירור ותחזוקה.
מתי צריך שרת AI
שרת AI נדרש בדרך כלל כשיש הרבה משתמשים, עומס קבוע או מודלים גדולים מדי לתחנת עבודה. מערכת כמו DGX B300 מיועדת לארגונים שמריצים AI בהיקף משמעותי, ובהתאם היא דורשת תשתית משמעותית.
לפי מדריך המשתמש של NVIDIA, DGX B300 צורכת עד 14.5kW. לכן התקנה של שרת כזה דורשת תכנון מראש של חשמל, קירור, רשת ותפעול.
איך משווים עלות בצורה נכונה
בענן משווים מחיר לשעה כפול שעות הפעילות הצפויות. במערכת בבעלות הארגון משווים מחיר רכישה, חשמל, קירור, אירוח, תמיכה וזמן של הצוות.
הנתון שמכריע הוא רמת הניצול. Spheron מציינת שרכישה מתאימה יותר לניצול גבוה ורציף לאורך שנים. מערכת יקרה שעומדת חלק גדול מהזמן בלי עומס תהיה קשה להצדקה, גם אם המחיר שלה לשעה נראה נמוך על הנייר.
מה עם אבטחת מידע
הרצה מקומית נותנת שליטה רבה יותר על מיקום הנתונים, אבל היא לא פותרת אבטחה בפני עצמה. עדיין צריך להגדיר הרשאות, ניטור, גיבוי, עדכונים ותיעוד.
גם בענן אפשר לעמוד בדרישות רבות, בהתאם לשירות ולהגדרות. לכן כדאי להתחיל בדרישות המידע של הארגון, ולבדוק איזה פתרון עומד בהן בצורה ברורה.
דרך מעשית לקבל החלטה
- הגדירו מודל, משתמשים ושעות פעילות.
- בדקו את העומס על תשתית קיימת או בענן.
- מדדו זיכרון, מהירות ועלות.
- בדקו דרישות מידע ותשתית.
- בחרו פתרון שמתאים לצפי של השנתיים הקרובות.
אינובייט IT מספקת לעסקים בישראל חומרה מכל התחומים: מערכות NVIDIA, שרתים וכרטיסי מסך, לצד ציוד קצה כמו מחשבים, מסכים, מקלדות ועכברים. אנחנו נותנים ללקוח העסקי פתרון מלא: עוזרים לבחור את הכיוון הנכון, משיגים את הציוד ומלווים בהרכבה, בהתקנה ובתמיכה לפי הצורך.